stvar hormona
Kako preživeti četrdesete?

Kako preživljavam četrdesete i stvar hormona?

Sve je stvar hormona
Sve je stvar hormona, tešim se ja.
Kada pređeš i onu 45-tu kreće haos u organizmu. To je gore od puberteta, čas plačeš čas se smeješ, čas mrziš ceo svet, čas shvataš kako je divan ovaj dan. Rešiš da promeniš kompletan imidž, zakazuješ ličnog trenera sa rečenicom “Hoću da izgledam kao Madona”, tetoviraš obrve, farbaš kosu u tirkizno, upisuješ se na Tango i tako. Kao ludak, ali bukvalno.
Često sam se preispitivala da li mi je neko bio lud u familiji. Možda sam ja nešto od tog ludila nasledila. Ali nije niko, ako izuzmemo moju baku koja je bila glumica a oni umeju biti  onako malo čudaci. To znaju samo oni koji imaju takve u familiji. Čast izuzecima!
Čas ti je hladno toliko da si umotan u ćebe dok u kući svi šetaju u majci i šortsu. Čas ti je vruće toliko da se sav zacrveniš i to te izluđuje jer to NIJE NORMALNO. Zatim rešiš da danima ne izlaziš iz kuće a onda se jednog dana vratiš kući u 5 ujutro iz noćnog provoda. Čas zoveš brata i kažeš mu da bi bilo najbolje da skočim sa mosta (naravno šaljivo), našta on pukne od smeha. Čas zoveš dom zdravlja da vidiš u kojoj je smeni tvoj psiholog i ako znaš da je žena u gorem stanju nego ti. Obično se završi tako da ona priča svoje probleme, mrtva ladna……i čuvena rečenica moje drugarice ( isto godište) “Svi ludi,šta da ti kažem”-odmah mi bude lakše.
Onda poludiš kada vidiš blog neke vršnakinje koja kaže kako joj je super i kako su to najbolje godine. Kako je napokon srećna i zadovoljna itd. Blago njoj! Garantovano joj je status hormona u tom trenutku bio OK. Onda počneš iz nekog apsolutnog nerazumnog inata da mrziš reč Joga, Hrono, Holistički, Life couch, Zdrava ishrana, Kako je to biti mama, i sve na tu temu. Da bi opet za par dana otišao na otvaranje prvog Budističkog hrama u Čortanovcima. I tako se ja ludo zabavljam sama sa sobom.
Dragi muškarci, znate, nije nama lako! I da znate apsolutno nemate veze ni sa jednim segmentom svega ovoga. Neki kažu da su to hormoni a ja bih rekla da tu ima svega pomalo. Ne možete nam pomoći, proći će i to ludilo četrdesetih.
Nastavak u sledećem postu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.