Prijateljstvo
Kako preživeti četrdesete?

Kako preživljavam četrdesete i prijateljstva?

Prijateljstvo-zlata vredno!
Još jedna stvar u čemu sam uspela…
Prijatelje gajim,  čuvam i volim i pazim i mazim i razmazim.
Sa 40 godina prvo napraviš jednu veliku čistku poznanika i “prijatelja” jer shvatiš da nemaš vremena za gubljenje. Postaješ možda i malo okrutan. Neko bi rekao surov. Ali ne slušam više tužne priče, jer raspadam se od njih. Ako ne mogu da pomognem ja naprosto pobegnem.
Bežim od ljudi sa problemima pošto smatram da ako neko stalno priča o jednim te istim problemima, on naprosto neće da reši problem a ako on neće šta ja tu mogu.
Ne dajem savete, već samo svoje mišljenje, jer ja nisam savetodavac i postoje razne usko stručne ustanove za razne vrste pomoći. Ja samo mogu da dam savet vezano za enterijer.
Moje vreme je samo moje i ja određujem kako ću ga provesti. Shvatam da postajem samoživa, zar ne?
Pa i nije baš tako. Mislim da je bolje kvlitetno utrošiti vreme na kvalitetne ljude nego gubiti vreme sa onima koji ti samo oduzimaju energiju.
Kvalitetno utrošeno vreme može biti i neki hobi koji svakako treba svako da ima u četrdesetim godinama. Da li je to kurs keramike, slikanja, pisanja, plesa, joge ili gajenje cveća, kulinarstva, šivenja, planinarstva i još mnogo toga. Najteži je prvi korak sa puno predrasuda koje imaš dok se ne odlučiš.
Iz vašeg hobija može mnogo toga da nastane i nestane ali svakako vaši prijatelji su tu uvek uz vas da vas podrže i da vi njih pogurate i pokrenete.
Istražujte! Družite se! Steknite nove prijatelje! Naučite nešto novo! Pokrenite se, još ste živi!
Nastavak u sledećem postu

1 thought on “Kako preživljavam četrdesete i prijateljstva?”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.