životni stavovi
Kako preživeti četrdesete?

Kako peživljavam četrdesete i životni stavovi?

Drži se svojih stavova
Primetila sam, da sam sa vremenom izgubila neke svoje životne stavove. Pitala sam se kako su se oni izgubili, kada sam to suštinski JA.
Nikada nemojte da odustanete od svojih stavova jer oni su sigurno dobri po vas. Što ne znači da su dobri za svakoga!
Nikada ne prisvajajte sve što čujete jer svako je jedinka za sebe. Ništa ne treba generalizovati stvari. Nemojte biti još jedna ovčica i materijal za manipulaciju. Filtrirajte sve informacije koje pročitate.
Ako su vaši stavovi dobri po vas, oni će se i održati. Niko vas ne može učiti životu jer vi ste ti koji donosite odluke koje su isto tako jedinstvene.
Veliki sam protivnik braka, po svaku cenu. Kada odeš kod matičara i zakljineš se na ne znam ni ja šta već. Čemu sve to kada neki odustanu posle 2,3 ili 15 godina. Kako možeš da se zakuneš u nešto što ni sam ne znaš da li možeš da ispuniš. Ljubav je ta koja određuje smer vašeg života. Neko je nađe odmah, neko luta duže a neko je nikada ni ne pronađe. Neko opet evoluira i shvati da su im se putevi i ciljevi razišli. Od svih koje ja znam, a znam ih baš dosta u braku, samo jedan je uspeo. Ali u pravom smislu te reči. Pratim ih već duže vreme i mnogo mi je lepo kada znam da postoji i to. Naravno, možete i da predpostavite….i deca su im divna.
Isto tako mislim da nije svako za decu. Samim tim treba svakako dobro da se preispita po tom pitanju a ne glavom kroz zid. Deci treba pružiti pažnju, razumevanje kao i zdrave porodične odnose da bi stekli osećaj sigurnosti i poštovanja. Za to je potrebno dvoje razumnih i zrelih ljudi koji se vole i poštuju, ništa više.
Uvek mi je bilo nenormalno kada vidim pticu u kavezu. I to je kao kućni ljubimac?!
Onaj ko hoće da ode otići će i vi mu poželite sreću u daljem životu.
Nastavak u sledećem postu

2 thoughts on “Kako peživljavam četrdesete i životni stavovi?”

  1. Ja mislim da niko nije rođen da čita misli svog partnera. Da bez iskrenog razgovora, ni jedna kriza ne može da se prebrodi. Ukoliko se problemi (koje inače svako ima u braku) ne ispeglaju do kraja već gurnu pod tepih , počinje da se stvara inat koji je jako loš za zajednicu. I za brak i za decu. Naravno da niko ne sme da dozvoli da izgubi sebe ali sve probleme koje život nosi lakše je prebroditi sa nekim ko će zaista da razume tvoje potrebe i očekivanja. Zato pričajte, pričejte, pričajte……… i naravno kompromis. Iz takvog razgovora nikad ne izlaze “pobednik” i “pobeđeni” već rešen problem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.