Posao ili porodica
Kako preživeti četrdesete?

Kako preživljavam četrdesete, posao, porodica?

Posao ili porodica
Međutim, šta se dešava kada deca porastu i kada počnu više vremena da provode van kuće. Kada im ti više nisi toliko potreban a ni zanimljiv. Ostaneš nekako sam. Tada počneš da se suočavaš sa samim sobom.
Onda krene da izbija sve i svašta iznutra. Baš tada je i krenula moja konfuzija sa milion pitanja. Prvo, kada sam izgubila samu sebe?
Izgubila sam je onda kada sam rešila da su mi deca najvažnija. To je bila čista instiktivna odluka. Tada sam prestala da se intenzivno bavim onim zašta sam studirala a posao je postao vreme od 9h-17h. Radila sam tamo gde mogu što pre da se vratim kući, da budem sa decom.
Bilo je i trenutaka kada sam htela da to promenim pa se završilo sa tim da sam postala ljubomorna na osobu koja je čuvala MOJU decu. Provodila više vremena sa njima nego ja. Čemu sve to, pitala sam se i dala otkaz u firmi koja je bila san svakome.
Džaba, to je bilo jače od mene.
OK, znači to je bila samo moja odluka. Da li se kajem? Ne!
Nisam napravila ni jedan svetsko-spektakularni enterijer do sada ali sam stvorila dva remek dela, mog sina i moju ćerku!
Ima žena koje su uspele i jedno i drugo. I posao i deca. Ja im se svakako divim do neba, ali ja to nisam uspela.
Suočite se sa svojim neuspesima hrabro.
Nastavak u sledećem postu…

2 thoughts on “Kako preživljavam četrdesete, posao, porodica?”

  1. Kada ostaneš sam i počneš da se suočavaš sa samim sobom…..nekako se rodi ta želja za detinjstvom. Deca su odrasla i više ne možeš sa njima da se glupiraš, pa polako počinješ sam da praviš gluposti ili još bolje ako imaš srodne duše u prijateljima onda su to nezaboravne avanture – a niko nema prava da ti kaže “Majka maloletnog deteta – strašno” ;). Ma 40-te su supeeeer .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.