kućni ljubimac
Kako preživeti četrdesete?

Nešto što morate imati uz sebe

Nešto što morate imati uz sebe je kućni ljubimac.
Živimo u vremenu totalne otuđenosti. Pod druženjem podrazumevamo lajkovanje i komentarisanje na društvenim mrežama. Nemamo vremena da saslušamo jedni druge. Najbolji prijatelj vam postaje kućni ljubimac.
Đura i ja smo najbolji drugari! Postao je ravnopravni član naše porodice i život nam se promenio od kada je sa nama. Đura je ličnost. Đura je pas.

thumbnail_20170907_184806

Ono što je mene zabrinulo pre par dana, je to što redovno pričam sa njim i u kući a i na ulici. A što je još najčudnije, uopšte me nije interesovalo kako na to gledaju drugi ljudi. Zapitala sam se: “Da li je samnom sve OK?”
Otišla sam do centra da kupim ćerki stvari za put, a Đuru sam držala u torbi . Glavica mu je izvirivala, na opšte oduševljene ljudi u radnji (koji to iskazuju specifičnim cviljenjem). Kada sam došla do pulta da platim, na kasi je bio mladić. Izvadila sam novac i obratila se Đuri: ”Mogao bi ti jednom da budeš džentlmen i da platiš”. Mladić me je značajno pogledao, onako sa čuđenjem, kiselo se nasmejao i dao mi kesu bez reči.
To je taj trenutak kada se uplašiš samog sebe i odeš kući da malo porazmisliš o svemu. Iskreno, ono što me je najviše zabrinulo, je činjenica da on ne može da priča (a znam da me sve razume) – samim tim konverzacija je jednosmerna, a meni to najviše odgovara. Malo čudno, zar ne?
I tako, vraćamo se na početak, odnosno, otuđenost. Tu ne mislim na ljude koji žive sami. Možeš biti otuđen i usamljen i ako ti je puna kuća, naprosto svako ima svoju priču, planove, obaveze…..
Dakle, ukoliko nemate kućnog ljubimca, obavezno ga nabavite i osetićete pravu bezuslovnu ljubav. I nemojte kritikovati i popreko gledati ljude koji pričaju sa svojim kućnim ljubimcima. Oni su pre svega srećni.

2 thoughts on “Nešto što morate imati uz sebe”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.